ZAJEDNO DO ZDRAVLJA

Emisija se na Radio Koprivnici kontinuirano emitira već osam godina, a svojom tematikom obuhvaća široki javno-zdravstveni aspekt. Cilj emisije je informiranje o aktualnostima na području zdravlja i zdravstvene problematike, edukativno i preventivno djelovanje.
Teme koje obrađujemo su aktualne za pojedino razdoblje, poput gripe i krpeljnih bolesti, te one u prigodi različitih obilježavanja, primjerice Svjetskog dana šećerne bolesti, AIDS-a, Dana srca. Podršku dajemo i preventivnim aktivnostima koje organiziraju različite zdravstvene udruge i ustanove, te pozivamo slušateljstvo na odaziv takvim akcijama i preventivnim programima.
Zanimljive i aktualne teme te kompetentni gosti u emisiji nailaze na zanimanje naših slušatelja pa nam se oni nerijetko javljaju sa svojim pitanjima i prijedlozima tema o kojima bi željeli doznati više. Surađujemo s liječnicima i zdravstvenim djelatnicima Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, županijskog Zavoda za javno zdravstvo i Zavoda za hitnu medicinu.

Urednica emisije: Jasmina Škvorc
Email za pitanja slušatelja: jasmina.skvorc@radio-koprivnica.hr
Vrijeme emitiranja: utorkom u 13.30 (repriza: 20.15)
Trajanje: 25 minuta


POLJOPRIVREDNI I SAVJETI

Savjeti, upute, infomacije i pozivi Ministarstva poljoprivrede – Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.
Stručnjaci Uprave prenose aktualne savjete, upute, informacije i pozive.

Vrijeme emitiranja: subotom u 8.45 (repriza: u 14:30)
Trajanje: 5 minuta
DOMAĆE RUHO

Praćenjem i promocijom događaja i rada kulturno-umjetničkih društava i udruga, glazbenika te brojnih umjetnika s područja cijele Koprivničko-križevačke županije, slušateljima prenosimo informacije o aktivnostima u njihovom neposrednom okruženju. Emisija pridonosi promociji kulturnog i umjetničkog stvaralaštva kao i očuvanju hrvatskog nacionalnog i kulturnog identiteta Podravine i Prigorja, čime potičemo očuvanje baštine i tradicije te kajkavskog dijalekta. Gosti u studiju nerijetko izvode pjesme, napjeve, recitacije ili čitanjem javnosti prenose dijelove baštine koju čuvaju. U arhivi nam tako ostaju vrijedni zapisi, koje čuvamo od zaborava.

Urednica emisije: Martina Vadlja
Vrijeme emitiranja: četvrtkom u 12.30 (repriza: 18.03)
Trajanje: 30 minuta


POZDRAV DOMOVINI

U emisiji se promiče istina o Domovinskom ratu te velik doprinos postrojbi Hrvatske vojske i policije s područja Koprivničko-križevačke županije. Također, braniteljima-predavačima u osnovnim školama kao suradnicima u realizaciji emisije omogućuje da širu javnost upoznaju s temama sa svojih školskih satova. Emisija doprinosi transparentnosti njihovog rada, roditelje upoznaje s čime se djeca susreću na nastavi, a braniteljsku populaciju da postoje oni koji među mladima šire istinu i pobuđuju senzibilitet o tome za što su se borili.
Koprivničko-križevačka županija nije bila područje na kojem su se odvijali ratni sukobi, no gotovo da i nema domaćinstva iz kojega neki član nije otišao braniti domovinu na prvu crtu bojišta. Kako su u tom vremenu mnogi ranjeni i poginuli, interes o promicanju istine o Domovinskom ratu postoji u svakom podravsko-prigorskom mjestu.
U izlaganju tema izmjenjuju se članovi udruga s područja naše županije proizašlih iz Domovinskog rata, koji su sudjelovali u borbenim akcijama, a koji danas učenicima održavaju predavanja o tom vremenu i putu Hrvatske do samostalnosti. Program po kojem rade verificiralo je Ministarstvo obrazovanja i branitelji projekt provode već nekoliko godina.

Urednica emisije: Nela Carek
Email za pitanja slušatelja: pozdrav.domovini@radio-koprivnica.hr
Vrijeme emitiranja: petkom u 13.30 (repriza: subotom u 14.30)
Trajanje: 25 minuta


SPORTSKI MOZAIK

S obzirom na našu županijsku koncesiju, pratimo uspjehe ekipa i pojedinaca iz svih sportova s područja cijele Podravine i Prigorja, pri čemu posebnu pažnju pridajemo ženama u sportu, natjecateljima s invaliditetom, malim sportovima i onima u kojima su djeca.
Emisija osim rezultata s borilišta donosi izjave predstavnika klubova, poput trenera, koji govore o proteklim susretima, analiziraju igru i stanje u pojedinom klubu te najavljuju predstojeće oglede.
U rubrici Sportski vremeplov, među gostima u studiju nastupaju iskusni, stariji novinari koji komentiraju aktualna zbivanja, koristeći svoje neprocjenjivo znanje iz prošlosti.
Emisija za cilj ima i promociju sporta među mladima i ukupnom populacijom kao doprinos zdravlju.

Urednica emisije: Martina Vadlja
Vrijeme emitiranja: ponedjeljkom u 13.30 (repriza: 18:03)
Trajanje: 30 minuta

Radio Koprivnica d.o.o. | Izrada i hosting: KOSINUS