Radio Koprivnica s emitiranjem programa započeo je još davne 1945. godine te je začetnik i utemeljitelj radijskog novinarstva u Podravini.

Istraživanja slušanosti potvrđuju da je primat u tom poslu RKC, sa svojom županijskom koncesijom, na ovom području zadržao do današnjih dana, jer se je konstantno, kako tehnički, tako i kadrovski, prilagođava uvjetima koji vladaju u radijskoj djelatnosti. Uz praćenje trendova tehnološkog razvoja, Radio Koprivnica i sadržajno prati taj razvoj te stalno usavršava svoj program, novinarske i voditeljske forme kojima u informativnom i ostalom programu prati događaje na području za koje ima koncesiju, odnosno Koprivničko-križevačkoj županiji i šire.

Program emitiramo 24 sata dnevno putem 4 lokacije FM odašiljača te internetske platforme. Tehnološki smo vrlo dobro opremljeni, a u radno okruženje uključene su dvije nezavisne režije i dva studija, kao i posebna, treća režija za produkciju programskih sadržaja. Čitavo radno okruženje u potpunosti je digitalizirano.

Naše priloge objavljuje i nacionalni Media servis, navodeći RKC kao izvor informacija.

Dobacivanje modulacije osigurano je digitalnom vezom od lokacije studija Koprivnica, Zagrebačka bb, do mikrovalne veze 01V-a Jagnjedovac. Ova veza korištena je za vrijeme emitiranja našeg programa na satelitskoj platformi.


Pokrivenost signalom

Kao jedna od 16 odabranih radio postaja u Hrvatskoj, bili smo dijelom eksperimentalnog, nacionalnog programa digitalnog odašiljanja u zemaljskoj mreži 2018. godine te smo spremni i za nastavak takvog emitiranja ukoliko bude prihvaćeno kao standard na razini države.

Uključivanje RKC-a u digitalno eksperimentalno emitiranje radijskih programskih kanala u zemaljskoj mreži bilo je i bit će dodatni poticaj u stvaranju još kvalitetnijih programskih sadržaja, kao tehnološko opremanje radne okoline.

Bila je to i potvrda našeg opredjeljenja iz 2003. godine kada smo samoinicijativno započeli postupak pripreme emitiranja vlastitog programa u digitalnoj platformi (T-TAB) i od tadašnjeg Hrvatskog zavoda za telekomunikacije dobiti privremenu dozvolu za postavljanje i puštanje u rad jednog odašiljača na lokaciji Kunovec Breg u frekventnom području L-Band, blok LP. Ovaj projekt u to vrijeme nije realiziran zbog lokacijskih problema oko smještaja antenskog stupa, iako smo imali osigurana sredstva i pribavili ponudu dobavijača opreme ROHDE & SCHWARZ iz Njemačke.

Radio Koprivnica d.o.o. | Izrada i hosting: KOSINUS